Cykling och en hälsosam livsstil

Funderar du kanske på att lägga om din livsstil och att bli hälsosammare för att på så sätt förlänga ditt liv? Detta kan vara betydligt enklare än vad du tror. Här följer en introduktion till hur cykling och en hälsosam livsstil kan förhöja din livskvalitet. En nyligen utförd studie gjord av forskare vid University of Glasgow visar på att de som cyklar till jobbet har 45 % lägre risk att drabbas av cancer och hela 46 % lägre risk att utveckla olika typer av hjärtsjukdomar. Detta kan då jämföras med de människor som istället antingen åker tåg, buss, eller bil till jobbet och som då löper mycket större risk att drabbas av just dessa typer av sjukdomar.

Eftersom du ändå behöver ta dig fram och tillbaka till jobbet på något sätt är det en bra idé att ta cykeln till jobbet. Detta är ett smart tillvägagångssätt för att få in lite fysisk aktivitet i ditt liv och vardag. Om du inte har alltför många mil att åka är cykeln definitivt ett bra alternativ. Förutom motionen får du dessutom frisk luft och möjligheten att fundera en stund, att koppla bort telefoner och datorer, och bara fokusera på det du gör just här och nu. Tänk på att se till att du har all utrustning som behövs innan du ger dig ut. Vilken utrustning som krävs kan du få tips på genom att läsa olika artiklar här på vår sida.

Ett stillasittande liv

Vi som ligger bakom den här sidan är alla cykelfantaster och vi vill dela med oss av allt som rör cykling. Därför har vi här samlat ihop flertalet artiklar där du kan få information om allt möjligt som rör ämnet. Vi människor har blivit allt mer stillasittande och det är ett problem som börjar göra sig påmint. Att välja cykeln vid tillfällen då du annars skulle ha tagit bilen kan vara ett bra sätt att råda bot på ett stillasittande liv. Att cykla är dessutom många gånger mer effektivt än att promenera och cyklister rör generellt på sig mer än de som bara promenerar någon gång då och då. Att införskaffa en cykel är med andra ord ett bra sätt att investera i din hälsa.

Kosten

Med ett aktivt liv kommer ofta även ett intresse för en hälsosam livsstil i stort och där har kosten en avgörande roll. Det är viktigt att äta varierat och i regnbågens alla färger för att vara säker på att få i sig alla nyttigheter som behövs för att kroppen ska fungera maximalt. Det är även viktigt att försöka få i sig så lite gifter som möjligt då detta är något som inte hör hemma i människans kropp. Detta kan göras genom att välja ekologiskt i den utsträckning det är möjligt. Genom att kolla runt på vår sajt kan du hitta flertalet artiklar om hur du kan gå tillväga för att jobba mot ett så hälsosamt liv som möjligt.

Psyket

Kropp och psyket hänger alltid ihop. Om du inte mår bra i kroppen mår inte psyket bra och mår du inte bra i psyket mår oftast inte kroppen bra heller. Det bästa är att försöka hitta en balans i livet och att inte låta saker och ting stressa upp dig onödan. För att undvika stress är fysisk aktivitet perfekt. Varför inte testa att ge dig ut med cykeln när du känner dig stressad? Du kommer snart märka att dina tankar och din kropp slappnar av, att din uppmärksamhet istället läggs på cyklingen och vägen som du har framför dig. Det har bevisats att fysisk aktivitet har god effekt på människans psyke och ett utmärkt sätt att utöva fysisk aktivitet på är att använda en cykel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *