Cyklistens viktigaste utrustning

Det är många som börjar cykla som ett sätt till att få motion i vardagen. Att ta cykeln är ett miljövänligt och snabbt sätt att transportera sig på, samtidigt som man får upp flåset och bygger muskler. Därför är det inte konstigt att det har blivit en alltmer populär aktivitet under de senaste åren. Men vad behöver du för typ av utrustning om du vill börja cykla på allvar? Många tror nog att det endast behövs en cykel och ingenting mer. Detta är sant till viss del, men om du vill maximera dina resultat bör du satsa på rätt utrustning.

För dig som vill ha en bättre cykelupplevelse finns det en del utrustning som kan underlätta på vägen. Det första och absolut nödvändigaste är en cykelhjälm. Om du inte använder en cykelhjälm när du cyklar kan du skada dig ordentligt om du råkar ramla. Extra viktigt är det att ha en bra hjälm om du ofta cyklar där det är mycket trafik eller om du cyklar i skog och mark. Här är nämligen olycksrisken som störst. En typ av utrustning som är minst lika viktig är reflexer när det är mörkt ute. Investera i en bra reflexväst eller ett reflexbälte.

Kläder för cyklister

Rätt kläder är såklart viktigt för den som vill cykla på allvar. Om du cyklar på en vanlig cykel, till exempel till jobbet, är det inte nödvändigt att ha en viss typ av kläder. Cyklar du längre sträckor på en sportcykel och i snabbare hastigheter, så kan det dock vara bra att införskaffa särskilda plagg som underlättar aktiviteten. Det viktigaste är då cykeltröja och cykelbyxor. Dessa sitter i regel hudnära och är bekväma att cykla med. Många cykelbyxor har dessutom speciella skydd för sätet som gör att det blir bekvämare att sitta på en cykelsadel. Många cykeltröjor kan även ha specialfickor för vattenflaska.

Skor med bra fäste

Det finns särskilda cykelskor som gör det enklare och bekvämare att cykla långt och snabbt. Dessa skor sitter ofta tight på foten av två anledningar: för det första är detta bekvämare när man cyklar och för det andra ger det mindre luftmotstånd. Många cykelskor kan dessutom låsas fast på pedalen, vilket också ger ökade möjligheter att cykla riktigt snabbt. Cykelskor är en produkt som används av personer som har cykling som träningsform i första hand, och kanske till och med tävlar i olika lopp. De är absolut inte ett måste om du endast cyklar till vardags.

Här köper du cykelutrustning

Det finns många olika butiker som säljer cykelutrustning. Dels finns det särskilda cykelaffärer som enbart säljer denna typ av utrustning och dels kan du hitta cykelutrustning i helt vanliga sportaffärer. Självklart kan du även handla din utrustning online, vilket ofta är enklare, smidigare och framförallt billigare. Innan du köper din nya utrustning kan det vara bra att ta hjälp av någon av de anställda i sportbutikerna för att hitta rätt, åtminstone om du aldrig handlat cykelutrustning tidigare. Handlar du online rekommenderar vi att du läser produkternas recensioner och betyg innan du slår till. Se även till att webbshopen är seriös och säker.

Sammanfattning

Det finns en mängd produkter för dig som vill börja cykla på en mer avancerad nivå. Den utrustning som vi nämnt i denna artikel är bara ett urval av alla de alternativ som finns där ute. Du kan hitta allt ifrån vattenflaskor och hjälmar till kläder, handskar och speciella solglasögon. Tänk på att det går att handla cykelutrustning både i butik och på nätet, men vill du komma undan riktigt billigt rekommenderar vi att du testar utrustningen i butik och köper den online. Jämför olika priser och välj gärna en webbutik med fria returer om du inte är säker på storlekarna. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *